Èrdektelen

home, hobby, hiking, kitchen, work,
home, hobby, hiking, kitchen, work,

Minden amit a "kirúgásról" tudni akartál de nem merted megkérdezni IV.

Végül elérkeztünk a munkaviszony megszüntetésének harmadik módjához, a munkaviszony megszüntetése rendkívüli felmondással-hoz.

A három megszüntetési mód közül ez a legdurvább. A durvát úgy kell érteni, hogy ehhez súlyos mulasztás kell társuljon, hogy élni lehessen vele. Éppen ezért ezt nagyon meg kell indokolni és betonbiztosan alátámasztani.

Advertisement

Fontos!

Ebben az esetben felmondási idő nincsen, hanem aznap, abban a percben megszünik a munkaviszonyod. Gyakorlatilag ki vagy tiltva a cégtől.

Advertisement

Mikor használhatja a munkaadó a rendkívüli felmondást?

Ehhez valóban nagy hülyeséget kell csinálnod.

Ha pl. a főnököd úgy nyitja rád az ajtót, hogy az irodájában az írósztalán döngeted az ő személyes felhasználású nagymellű Mancikáját úgy, hogy a bal kezedben lévő wiskey-s üvegből jó nagyokat húzol és eközben a nyitva lévő céges páncélszekrényből nagy köteg pénzt veszel ki, nos ilyen esetben jó esélyel fogják alkalmazni a rendkívüli felmondást.

Advertisement

Komolyra fordítva. Rendkívüli felmondási ok pl. ha részegen jelensz meg a munkahelyen. Vagy sikkasztasz a cég pénztárából. Vagy megvered a kollégádat a munkahelyen.

Ha a cég úgy alkalmazza ezt a módot, hogy nincsen alapja rá akkor a munkaügyi bíróságon nagyon rábasznak.

Advertisement

Mikor használjátok ti (munkavállalók) a rendes felmondást?

Ilyenkor nektek is bizonyítani kell tudni, hogy a munkaadó súlyosan megszegte a kötelességét. Ilyen pl. az ha nem kapjátok meg a munkabéreteket a munkaszerződésben foglalt időpontban. Akár egy napos késés is ilyen ok lehet, még akkor is ha a főnök a kezét tördelve jön előző nap, hogy hát izé a bank meg a miegymás és legyetek türelemmel és stb. Ezzel nektek nem kell foglalkozni. Ez az ő saruk, az ő felelősségük.

Advertisement

Igen, tudom! Nagyon sok cég késik a dolgozók kifizetésével és nincs mindig kéznél egy új állás, hogy át lehessen szállni rá. Ezért - ugyanúgy mint az előző két módnál, itt is - csak ésszel!

A fő ökölszabály itt is a munkaszerződés számít és az ami le van írva!

Erre lehet hivatkozni, ez az alapja mindennek.

A következő részben három munkaviszony megszüntetésének történetét mesélem el.

folyt. köv.

Share This Story

Get our newsletter